Volíme zodpovědného, nikoliv populistického prezidenta

Vážený pane Schwarzenbergu, jsme velmi šťastní, že jste postoupil do druhého kola prezidentských voleb a vyjadřujeme Vám podporu i v tomto nadcházejícím kole. Vaše spontánní vystoupení v divadle Archa, kde jste se přidal ke zpěvu naší národní hymny, nás velmi dojalo. Opět jsme se cítili jako v listopadu 1989, po tvářích nám tekly slzy. Jsme přesvědčeni, že s Vámi půjdeme cestou pravdy a lásky ke svobodě.  A věříme, že si tuto cestu jako občané České republiky zasloužíme.  

Děkujeme Vám, že jste se rozhodl kandidovat na prezidenta České republiky, že jste se rozhodl stanout v čele státu, jehož občané jsou tak ustrašení a bolestně zranění nejenom minulými totalitními režimy. Váš nadhled a laskavost nám dává víru, že nás povedete cestou směřující ke spokojenému a šťastnému životu.

Vaše předsednictví ve straně TOP09 a účast ve vládě přinesly aktivní prosazování byť nepopulárních, ale velmi prospěšných opatření a změn, což je pro nás jasným signálem, jak moc pro Vás služba vlasti znamená. Konečně se začaly skutečně pojmenovávat a řešit korupční skandály, což sebou nese uvědomování si dalekosáhlých důsledků minulých období spojeného se spoustou negativních emocí. Popírání těchto důsledků, totiž neznamená, že neexistují. Zviditelnění korupce je prvním krokem k jejímu řešení, nikoliv k jejímu prohlubování.

Přejeme si, aby se Vám dařilo na negativní projevy a útoky směřující proti Vaší osobě, nahlížet s pochopením jako na ventilování bolesti lidí, které je i cestou otevření se a vytvoření prostoru pro pravdu a lásku.

Věříme, že 26. ledna 2013 zvítězí zodpovědnost, pravdivost, velkorysost a laskavost nad populizmem, falší, závistí a hrubostí. Věříme, že v tento den naváže náš prezidentský úřad na tradici Václava Havla, nikoliv na tradici komunistických a egoistických prezidentů.

Juraj a Ivana Antalovi, Praha, 13. ledna 2013

Autor: Ivana Antalová | neděle 13.1.2013 22:00 | karma článku: 22,16 | přečteno: 2039x
  • Další články autora

Ivana Antalová

Nenuťte ženy rodit doma

31.10.2018 v 23:30 | Karma: 14,12

Ivana Antalová

SpongeBob v ponožkách

5.11.2015 v 11:49 | Karma: 8,75

Ivana Antalová

Porodit s láskou

1.8.2015 v 14:55 | Karma: 16,88