Diskuse

Člověk nebo odpad?!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

s.m.

16. 1. 2012 9:20
...

Řekla bych to takto:

z pohledu vědy-asi užitečná věc.

z pohledu konkrétní matky- něco nemyslitelného.

Neodsuzuju ani toho profesora, ani tu mámu- je to těžký.

0 0
možnosti

Juraj 1

14. 1. 2012 1:58
Věda , morálka a aktivisti

Morální-sporná, umělecká činnost- ? je to oslava smrti nebo života- pro mne nechutné, ale jsou další pohledy na odbornou činnost

Odborná činnost- vytváří podklady pro to, aby se brzyrozené děti daly úspěšně zachránit, super, vy sama by jste mu měla děkovat.... i když zachraňování novorozenců na hraně  porodu a potratu má také odborné a morální aspekty, stále diskutiované, nicméně i díky  lidem jako je mj. Jirásek se ty hranice posunují stále dolů, to jistě není pro Vás novinka, že před pár lety by jste neměla co řešit, prostě  jistá nezralost byla objektivně neslučitelná s přežitím....

Váš aktivistický postoj je dle mého názoru stejně morálně problematický, jako  "umělecká" tvorba Jiráska, ne li víc. I když je víte, neuvádíte fakta a matete matky, jistě vědomně. Možná to děláte s dobrým úmyslem nebo svatým nadšením, ale fakticky je to tak.

0 0
možnosti

AlBunda

13. 1. 2012 23:36
Děkuji za článek

a pokud má ten ,,člověk, irásek takovéhle názory,jednou se bude divit-po smrti.

1 0
možnosti

ivig

13. 1. 2012 22:05
Rodiče mají právo na zodpovědnost za své děti

Děkuji za vaše názory!

Článek hovoří zejména o právu rodičů na zodpovědnost za své děti od početí.

Překopíruji větu z mého článku:

Pouze rodiče by měli mít právo dát souhlas s vědeckým bádáním svých mrtvých dětí bez ohledu na čas, který uběhl od jejich početí.

Ivana Antalová

3 0
možnosti

Martin V2

13. 1. 2012 21:14
Je to smutné

Ale díky tomu výzkumu, mohou další děti přežít. I Vy, respektive vaše dítě vděčí za život takovým nelidům, kteří zkoušeli od jaké doby je schopnost plodu přežít a dovyvinout se s podporou jimi vynalezených přístrojů a léků možná.

Je to drsné, ale v dřívějších dobách by vaše dítě nebylo nacpáno do inkubátoru a dovyživováno vším možným potřebným k udržení života, ale mrtvé.

3 0
možnosti

AlBunda

13. 1. 2012 23:37
Re: Je to smutné

tohle nemůžete myslet vážně,ale omlouvá vás fakt,že nejste lékař.Nikdo soudný totiž nepracuje stylem-vyzkoušíme,co to vydrží!

1 0
možnosti

venenum

13. 1. 2012 19:36
nebýt takových, jako pan Jirásek

vaše dítě by též skončilo jako "zdravotnický odpad".

Bez práce takových vědců nelze zjistit, jak se embryo postupně vyvíjí a co mu vlastně k přežití při předčasném porodu chybí.

Místo pomluv byste mu měla děkovat.

Nezapomínejte, že v dobách, kdy svou sbírku tvořil, neměla tato embrya absolutně žádnou šanci na přežití. Zkoumal převážně mnohem mladší, než uvádíte. Evidentně si nevidíte ani na špičku nosu, ale moralizování vám jde.

RvRvRv

6 0
možnosti

pěnice

13. 1. 2012 19:50
Re: nebýt takových, jako pan Jirásek

Nemohu s Vámi souhlasit, protože býtna místě matky a dovědět se jak moje dítě skončilo, asi bych měla trama na zbytek života. Píšu dítě, protože jestliže je ten rozdíl ve dvou dnech, pak je to alarmující.

1 0
možnosti