Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

ivuskli

1. 6. 2012 12:31
Tato volba

je soukromá věc mezi ženou a bohem, pánové. A proč do toho nemají chlapi kecat? Protože následky nese vždycky nejvíc žena a dítě. Mají postávat před chalupou, posedávat nervozně v předpokoji a modlit se, aby všecko dobře dopadlo. Ale hlavně o ničem nerozhodovat. Takže nechápu, co se do toho montuje chlápek z ODS. Ale pozor, ani jakákoli ženská nemůže za jinou převzít její zodpovědnost. Všechny, kdo jsme to zažily, víme, o čem mluvím.

1 0
možnosti
FK

drunek_angel

1. 6. 2012 12:33
Re: Tato volba

Jiste a dite je majetkem matky, otec ho jen zivi a soud v CR k tomu v pripade rozvodu taky tak pristupuje ;-) Boze slepice jako jste vy by se mi chtelo zbavit svepravnosti.

10 0
možnosti
PZ

PeTaX

1. 6. 2012 12:25
Víte, mám pocit,

že stát (třeba prostřednictvím lékařů) se snaží získat moc nad jedincem už v okamžiku zrození. Začlenit ho do stáda poslušných. Těžko o dítěti mluvit jako o majetku, ale když už tu myšlenku připustíme, pak v prvé řadě patří rodičům. Ti za něj budou mít odpovědnost nejméně osmnáct let. A jestliže budou mít odpovědnost, musí mít také právo se rozhodovat. I v této věci.

4 0
možnosti
P

prying

1. 6. 2012 12:47
Re: Víte, mám pocit,

Jsou ale připraveni převzít odpovědnost i v případě nezdaru? Řekl bych, že moc často ne.

0 0
možnosti
V

vmt

1. 6. 2012 12:16
Milá slečno nebo paní.

Jsem pro svobodu člověka i pro svobodu jeho rozhodování. Očekávám však od něho i zodpovědnost, za své rozhodnutí. Roďte si klidně doma, odmítejte potraty defektních plodů, ale laskavě za své. Dopadne li porod doma fatálně, ať si rodička odsedí trest jako za úmyslné poškození zdraví s následkem smrti. Porodí li defektní dítě, když předem věděla, že dítě nebude v pořádku, ať si jeho doživotní léčbu, popř ústav platí sama. Nechápu, proč bych měla dotovat něčí špatné rozhodnutí.

3 0
možnosti

Bára33

1. 6. 2012 12:20
Re: Milá slečno nebo paní.

Nejste vy tak trochu nacista? To měli v programu vyhlazování tzv. "neplnohodnotných" jedinců...

1 0
možnosti
JB

Jarba

1. 6. 2012 12:14
Jak už jsem psal v jednom svém článku,

roďte si kde chcete, třeba na nádraží, ale následky si neste samy, vážené dámy. Odpovědnost v tu chvíli máte nejen za sebe. Čili volba je to sice jen vaše, ale ne pouze za vás, to si konečně uvědomte. A když už zvolíte a pak se něco pokazí, nežalujte pak záchranky. Jsem pro zákaz plánovaných porodů doma zákonem, porušení brát jako ohrožení života dítěte. Úmyslné ohrožení života kohokoliv je trestným činem, a takto nechť soudy k celé věci následně přistupují. Myslet si o mě můžete, co chcete.

2 0
možnosti
JD

pedr64

1. 6. 2012 12:18
Re: Jak už jsem psal v jednom svém článku,

to by šlo jednoduše obejít, prostě by se "najednou"  začalo rodit a nestihlo dojet do porodnice

0 0
možnosti
IK

ivuskli

1. 6. 2012 12:09
Další demagogie,

sorry madam, ale kdybyste si odpustila tu poslední větu o sestře, mohlo to být celkem přesvědčivé... takto to zní, jakože dítě narozené v porodnici je odsouzeno minimálně k životní tragédii, což je naprostá pitomost.

Já bych doma nerodila ani za nic, na to mi na životě a zdraví syna příliš záleželo. Ale je to každého věc, nesmyslné odsuzování porodů doma se mi příčí stejně jako jejich hysterická obhajoba.

0 0
možnosti
K

kočka

1. 6. 2012 12:10
Re: Další demagogie,

Kdyby moje maminka nerodila v porodnici,tak tu nejsem ani já,ani ona ...

1 0
možnosti
B

brooke

1. 6. 2012 12:05
kdyby věechny porody

probíhaly doma, cca 500 porodů denně, nevím, jak by se to dalo zvládnout. Prostě na někoho by porodní asistentka vyšla a na někoho ne. Nemluvě o řešení vzniklých komplikací, na které asistentky nestačí.

1 0
možnosti
O

Osszever

1. 6. 2012 11:56
Porody, porody ..

Bylo by krásné věřit tomu, že lékaři jsou odborníci, blaho matky je na

prvním místě, atd., ale skoro vždy, když si čtu nějaký článek od

nějakého porodníka, tak cítím výhradně manipulaci a aroganci. Jestli

takto přistupují i k práci, tak se nedivím, že tolik žen nechce rodit v

porodnici. Popravdě mě dost odpuzuje myšlenka, že by mě měl v takové chvíli ošetřovat konzervativní blbec typu pana Cabrnocha. Ono všeho moc škodí, a týká se to i takzvané ochrany.

5 0
možnosti
MP

Martin V2

1. 6. 2012 12:02
Re: Porody, porody ..

Ať si rodí třeba na hnoji, je to jejich boj. Ovšem jen do okamžiku, kdy za následky svých rozhodnutí nechtějí nést zodpovědnost. Případ, kdy matka domarodička podala trestní oznámení na RZ za to, že nepřijela včas a neposkytla dítěti dostatečnou péči tu už byl.

Podle mě by spíš měla podat trestní oznámení na sebe.

1 0
možnosti
AK

studuji VŠ cenzorskou

1. 6. 2012 11:50
oblbnutí

Je hezké číst příspěvky pod různými články...

Když si přečtete diskuzi pod nedávno uveřejněným článkem o holčičce, která "zmizela" s alternativními rodiči do ciziny, tak se dočtete, že je to každého věc, jak se stará o děti....včetně místa jejich narození...

A tady je to zase naopak....

:-P;-D

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

1. 6. 2012 11:47
Spousty keců

přitom se důvody dají stručně shrnout "rozmazleným fiflenám se nechce opustit pohodlí domova ani kvůli bezpečí svého dítětě. A vy se kvůli nim všichni pos..rte."

3 0
možnosti

Bára33

1. 6. 2012 11:52
Re: Spousty keců

Všimněte, si, že doma nerodí většinou "rozmazlené fifleny", ale ženy s vyšším vzděláním, které se zajímají o zdravý způsob života (stačí zajit na nějaký web, kde se tato problematika řeší - a uvidíte). Naopak . rozmazlená fiflena vleze do porodnice, poručí si epidurál a porodí v klidu a bez bolesti. To, že ji při tom nějaký felčar z Ukrajiny téměř zabije, je už její problém - že?

2 0
možnosti

sispr

1. 6. 2012 11:45
porod doma

Ze sve zkusenosti vim, ze porod vedeny "odborniky" v porodnici je jen hrrrr na vec, a pote drasticke vytlaceni plodu z matky a to v co nejvetsi rychlosti. Svuj druhy porod jsem absolvovala o samote doma a v tichosti a ve tme. Byl to obrovsky zazitek bez drastickych chvatu a plny pocitu. Vedela jsem kde se dite nachazi, a citila jak samo pomaha a tlaci se ven. Porod i tehotenstvi mne zajima jiz nekolik let, tudis co delat v jake chvili vim uz nejen teoreticky,ale i prakticky. Porod nepatri do "rukou" muzu, ti nemohou nest odpovednost za tvora, ktery neni u nich v tele, odpovednost za dite nese jen a pouze zena a to nejen v obdobi tehotenstvi a porodu,ale i po nem a to tolik let, kolik potrebuje ono dite. Jsme na zacatku osobni odpovednosti kazdeho z nas, je jeste prilis mnoho lidi, co odpovednost za sve ciny prenaseji na druhe...

4 0
možnosti
JH

IronEagle

1. 6. 2012 16:34
Re: porod doma

Ze zkusenosti, ktere mame s manzelkou po porodu 1. ditete v porodnici jsem nemel pocit, ze by to bylo hrrr na vec a vytlaceni ditete z matky v co nejvetsi rychlosti. Naopak personal na sale na nikoho nespechal a zacal zasahovat az ve chvili kdy doopravdy doslo na vec. Zejmena prijemne me prekvapil porodnik, ktery se prisel podivat jednou a pak prisel tesne pred finalem tzn. asi tak pet minut pred narozenim ditete, vsechno pripravil a pak dite odrodil. Rozhodne nebylo potreba pouzivat jakehokoliv zasahu, vsechno probihalo fyziologicky normalne.

Nerikam ne domacim porodum, ale z nasi zkusenosti vim, ze s druhym ditetem pujdeme opet do porodnice, ale jako u vseho zalezi na porodnici a na porodnikovi a osobne priste nebudu mit problem klidne si i zaplatit, aby manzelku rodil ten samy pan doktor co nyni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik