Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tramp_007

1. 6. 2012 11:44
Inu, bere si toho na svedomi autorka

docela hodne.

0 0
možnosti
JD

pedr64

1. 6. 2012 11:03
ono je to trochu jinak

nikdo Vám rodit doma nebrání. Ale matky, které se takto rozhodnou, požadují po zdravotnických zařízeních, aby jim k tomuto porodu poskytlo zdravotní asistenci a tím i odpovědnost za průběh porodu a možné následky. je logické, že se tomu zdravotnická zařízení brání.

3 0
možnosti
ZA

MAVIS66

1. 6. 2012 11:37
Re: ono je to trochu jinak

100% souhlas R^

0 0
možnosti
G

gunny

1. 6. 2012 10:55
máte pravdu v tom, že si má mít možnost každý vybrat,

ale já bych své ženě rodit jinde než v nemocnici nedovolil a měl jsem o takových věcech s mou paní jasno již dávno před svatbou a otěhotněním, takže bych si děvče s touhou rodit naše děti jinde než v nemocnici asi vůbec nevzal, protože to by byla skutečně propast v chápaní světa; jako problém vidím, pokud jde o cizí děti, jedinou věc - že, pokud se vyskytne komplikace, což prostě dopředu vyloučit nelze, je v ohrožení nejen rodička (a to je OK, její volba), ale i ten prcek, který si vybrat nemohl; a očekává se, že v cukuletu přiletí vrtulník, přijede sanitka - a zachraňte nás, pane doktore; to je drahé, takže pokud si to v takto, doufejme vyjímečných případech, rodička následně zaplatí, mám už jen jednu "podmínku" - měl by s tím souhlasit i otec; a pak už děj se vůle...

1 0
možnosti
OT

okold

1. 6. 2012 11:01
Re: máte pravdu v tom, že si má mít možnost každý vybrat,

Má také to novorozeně právo vybrat si? Nemá a za něj do jistzé míry musí zodpovídat i stát, protože ne všechny matky a samozřejmě i otcové jsou natolik inteligentní, aby rozhodovali správně. Já jsem pro jistou ochranu všech dětí a to nejméně do 15 let.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

1. 6. 2012 10:52
ODS a cabrnocha nemusím, ale jeho názor má hlavu a patu.

"Trvám na tom, že doma se rodit nemá. Proč? Porod mimo porodnici ohrožuje dítě, a povinností společnosti je dítě chránit. I před jeho vlastními rodiči.

 Společnost musí chránit jednotlivce, jeho zdraví a život. Čím je jednotlivec slabší a bezbrannější, tím větší ochranu společnosti potřebuje. Děti, a mezi nimi i novorozenci, bezpochyby slabí a bezbranní jsou a naši ochranu potřebují nejvíce, a to dokonce i před vlastními rodiči.

 Ti, kdo prosazují porody doma, chtějí uspokojit své přání, udělat si radost. Někde slyšeli, že domácí prostředí pomůže psychice matky a porod pro ni bude klidnější a dokonce i pohodlnější. Porod doma je jistě zajímavým, pro některé lákavým zážitkem, který může přinést jisté vzrušení a uspokojení. Zřejmě jsou přesvědčeni, že je porod doma bezpečný a prospěšný i pro jejich dítě. To je ale hrubý omyl.

4 0
možnosti
JS

Juraj 1

1. 6. 2012 10:54
Re: ODS a cabrnocha nemusím, ale jeho názor má hlavu a patu.

Porod doma přináší nepochybně větší rizika jak pro dítě, tak pro rodičku. Možná ne větší, než porod doma před sto lety, ale rozhodně větší než porod ve zdravotnickém zařízení. V porodnici jsou kvalifikovaní odborníci a vyspělé vybavení. Tato kombinace je nenahraditelná v případě, že je porod komplikovaný, a to se často nedá předvídat. Čísla mluví jasně. Každý desátý porod provází komplikace. A v případě opravdu vážných komplikací může taková situace bez rychlé lékařské pomoci (ke které patří celý tým a odpovídající vybavení) skončit vážným postižením nebo i smrtí novorozence.

 Jsem ochoten souhlasit s tím, že dospělá svéprávná osoba nese plnou odpovědnost za své vlastní zdraví a může sama rozhodovat i o jeho poškození. Nakonec tak každý den činí miliony kuřáků, narkomanů,........ Dospělý svéprávný jednotlivec jistě může odmítnout léčení, odmítnout hospitalizaci, transfuzi krve. Na základě svého rozhodnutí může i zemřít, je to jeho právo.

 

Svoboda jednotlivce však nesmí poškodit jiného

3 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik