Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Nikdo ženy rodit doma nenutí, dobrovolně rodí v nemocnicích. Nejspíš se pohybujeme každá v jiné bublině (mám 4-leté dítě), ale v té mé žádná po "vašem" "přirozeném porodu" netouží anebo se do něj nepouští s ohledem na další bezpečnost svou a dítěte pro případ, že by se něco zvrtlo. Rodila jsem 3x, pokaždé poměrně velké dítě, všechny způsobem, kterému já říkám přirozený. Jinak bych to nechtěla. žádnou hororovou zkušenost naštěstí nemám já ani žádná z mých kolegyň. Zapomněla jsem říci, že rozdíl mezi mým prvním a třetím porodem je 20 let.

2 0
možnosti
MS

A on je někdo nutí? Není to spíš tak, že se do toho (některé) hrnou samy, protože se nechaly zbaňkovat aktivistkami, propagujícími na sociálních sítích domácí porody?

0 0
možnosti
Foto

Nejde o žádné rodičky a jejich děti, ale o byznys. Naprosto syrový a bezohledný byznys, který neváhá hazardovat s cizími životy.

Jde prostě o to, aby se na porodech přiživily soukromé PA, duly a různé divoženky. Obvykle nepřizpůsobivé, neschopné se přizpůsobit a spolupracovat s dalšími odborníky.

Solidní PA normáně rodí v porodnicích, kde jsou královnami porodních sálů (pokud nedojde ke komplikaci). Solidní PA chápe rizika a nemá problém pracovat v týmu.

A jsou to právě PA, které mají zásluhu na tom, jak jsou porodnice vnímány (obecně dobře). Pochopitelně s přihlédnutím k někdy přehnaným očekáváním klientek (rodiček).

3 0
možnosti
Foto

Jasně, hurá zpátky na stromy!

0 1
možnosti
Foto

Někdo chce rodit na stromě? :-)

0 1
možnosti
DJ

Tak jenom pro zamyšlení - moje matka byla druhorodička, těhotenství bez problémů, porod zpočátku rovněž, ale pak nastalo krvácení, při kterém by zemřela, kdyby neležela na porodním sále ale spoléhala se na nějakou dulu nebo asistentku. Pán Bůh zaplať, že tenkrát nebyly.

1 0
možnosti
Foto

Porodní asistentky asistovaly u porodů mnohem dříve než se o porody začali zajímat lékaři. Když se porody u nás v padesátých letech přesunuly do porodnic, výrazně se zvýšila jejich medikace, která vyžadovala zvýšenou kontrolu mnohdy se znehybněním ženy. Následkem byla poranění ženy, která si vyžadovala hojení v době, kdy se matka má sžívat s dítětem. Děti se separovali na novorozenecké, což je již mnohými výzkumy prokázaná škodlivá praxe. Nevím, jak to bylo ve skutečnosti s Vaší matkou, to ví nejlépe ona sama, nicméně zásahy do porodu sebou nesou riziko spirály dalších komplikací.

0 0
možnosti
Foto

myslím že je to na každé ženě jak se rozhodne

1 0
možnosti
Foto

Bohužel svobodná volba v tomto případě u nás neexistuje, protože péče v porodnicích vykazuje víceméně srovnatelné nedostatky dané stereotypy a způsobem vzdělávání a možnost péče porodními asistentkami bez dohledu lékařů, například v porodních domech či centrech u nás neexistuje a jiná péče je hrubě potírána.

0 0
možnosti
OF

Krvácení do mozku následkem porodu třetí den po porodu ?

BludRv

0 1
možnosti
OF

Jak si vůbec dovolujete toto publikovat ?

Já být tou lékařkou tak vás zažaluji.

1 1
možnosti
JH

J34a31k69u55b 85H30o34z68a

1. 11. 2018 8:23

No vidíte, moje žena rodila, na základě svého přání, v porodnici s asistentkou (ony pracují i v porodnicích). Doktor jen občas nakoukl a zeptal se, jak to jde. V podstatě byl jen u finální fáze.

0 0
možnosti
Foto

Jsem si vědoma toho, že porodní asistentky pracují i v porodnicích a právě tam a ve vzdělávání by měla začít změna. Porodní asistentka by měla dokázat vést celý porod, je kompetentní k tomu, aby se ji lékař nemusel dívat pod ruce a kontrolovat ji. Měla by dokázat rozlišit sama, kdy pomoc lékaře potřebuje a poté ho přivolat. Jsem ráda, že jste byli spokojeni a věřím, že přejete spokojenost a zdravý a bezpečný porod i jiným ženám.

0 1
možnosti
PV

P39a27v67e62l 25V85é64b82r

1. 11. 2018 7:21

Milá paní, ale kdo nutí rodit ženy doma? Pokaždé (možná s nějakými výjimkami) je to jejich rozhodnutí, ne rozhodnutí někoho jiného!

0 0
možnosti
Foto

Oddělování dětí od jejich matek (třeba i krátkodobá na různá vyšetření či pod záminkou doporučení odpočívat) a zásahy do porodu (která jsou poté využívána k doporučením odpočívat) se ukazují být hlavními motivy pro rozhodnutí ženy rodit doma. Spousta žen rodící doma jsou druhorodičky po prvním porodu v porodnici či ženy, které by chtěly rodit v porodním domě, kde jsou porodní asistentky, v porodním domě, který je v demokratických zemích legální a z veřejných financí placenou službou, péče porodních asistentek totiž šetří i státní kasu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik