Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Santa1

1. 6. 2012 16:32
Součástí přirozeného průběhu věci je,

že občas dítě zemře a občas zemře také matka. Je nesmysl někoho kvůli tomu tahat po soudech. Chceš to - máš to. Samotný následek je největší trest. Díky bohu za každou ženskou, která je ještě ochotná mít dítě. Tím vším humbukem kolem porodů a přehnanou zodpovědností se dosáhlo jedině toho, že děti mít nechtějí. Tahle společnost je totálně v rozkladu, ale zároveň totálně přeregulovaná. Vraťmě probůh přirozeným věcem přirozený průběh, jinak směrujeme k zániku.

Jen bych ještě připomněl, že jediná možnost, jak legálně anonymně porodit dítě je nechodit na žádné prohlídky, porodit ho někde doma, nebo na WC a odložit ho do babyboxu. Opravdu věříte tomu, že se všechny takové porody podaří? Že se najdou všechny mrtvolky z těch nepodařených pokoutných porodů? Tohohle pokrytectví mám už plné zuby.

1 0
možnosti

Smrtečka

1. 6. 2012 16:16
Když je vůle, jsou i prostředky

Zajímalo by mě, kdy ti chytří pánové lékaři přestanou pořád dokola vířit vody rozhořčení o tom, proč je porod doma nebezpečný, a začnou něco konstruktivně měnit na neuvěřitelně zastaralých názorech a postupech, které v českém porodnictví panují. Doporučuju pozornosti projekt jihlavské nemocnice, která se pokusila asi jako jediná vyjít matkám vstříc a zavedla spolu se serverem Babyweb.cz do praxe iniciativu Přirozený porod v porodnici. Nebylo to až tak těžké, vážně. Stačilo jen, aby pár chytrých pánů pročetlo medicínské výzkumy Světové zdravotnicé organizace a uznalo, že ženy nejsou jen tupé lidské inkubátory. http://i-vysocina.cz/zpravodajstvi-jihlavsko/video-jihlavska-nemocnice-predstavila-domaci-porodni-pokoje

Ačkoli to má do dokonalosti stále daleko, je to pořád tisíckrát lepší než páně Cabrnochovo plané rozhořčování se nad tím, že některým matkám prostě došla trpělivost a odmítly se nechat přikurtovat ke křeslu v porodnici a podřídit se tomu, že jim vlastní dítě po porodu odnesou.

3 0
možnosti

mevak

1. 6. 2012 21:39
Re: Když je vůle, jsou i prostředky......? ?

Domácí porody v domácích pokojích......jenže jaksi v prostředí porodnice. Není to jaksi na palici ? Co to je pak za " domácí porod " ?    :-)

0 0
možnosti

Nina Krásná

1. 6. 2012 15:54
Cabrnoch do toho nemá co kecat

to je v zásadě fakt. Ať si každá žena rodí kde chce, ale ať za to taky nese zodpovědnost. Když něco ohrozí život novorozence v porodnici, na porodníka je okamžitě podána žaloba (o "odpovědnosti matky", tolikrát omílané tady v diskusi, nikdo ani necekne). No a když se něco pokazí doma, ať se státn zástupce podá žalobu na matku. Ať pak dokáže, že neusmrtila svoje dítě z pohodlnosti nebo z bezohlednosti. Před zákonem má být rovnost, a všichni budou spokojení.

4 0
možnosti

Petr-liska

1. 6. 2012 15:36
omyl

"Pokud se ovšem k porodu přistupuje jako k patologii již od začátku, jak

se tomu v našich nemocnicích většinou děje, pak se není co divit, že se

to patologiemi v našich nemocnicích jen hemží"

Největším problémem je to,že z "fyziologického" porodu se může stát během několika minut porod "patologický". Tento fakt nedokáže nikdo ovlivnit.

2 0
možnosti

Bobstajn

1. 6. 2012 14:39
Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Od konce 2. světové války, kdy perinatální úmrtnost byla vyšší než 60 ‰, což odpovídalo úrovni perinatální péče v málo vyvinuté zemi, klesla její hodnota do r. 1989 na 9,9 ‰ a do r. 2001 až na 4,3 ‰ a v roce 2009 se dostala na 1,9 ‰, čímž se ČR zařadila mezi země s nejnižší perinatální úmrtností na světě. Chcete mi tvrdit, že pokud by se porod dostal do rukou čistě ženám a jejich rozhodnutím, že by tato čísla dále klesala nebo by alespoň nestoupala?

3 0
možnosti

Bára33

1. 6. 2012 14:56
Re: Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Je zajímavé, že v evropských zemích, kde se rodí doma bez problémů (vybírá si to tam cca 5 - 10 % žen), že úmrtnost novorozenců na stejné úrovni jako u nás

2 0
možnosti

sara_p

1. 6. 2012 14:15
za pár hodin doma??? kde jste to slyšel?

Kdyby to bylo, jak píšete, že v případě fyziologicky bezproblémového porodu v nemocnici nikdo nespěchá, vše je milé a přirozené a matka může jít v řádu hodin domu, pak by asi takový problém nebyl. Pokud se musí matky rozhodovat jen mezi šílenou nemocnicí, kde jsou často nepříjemní, na rodičku tlačí ap., a pohodou doma, tak se nedivím, že se rozhodnou pro porod doma. Kdyby to tak nebylo a mohl porod proběhnout mile a soukromě i v nemocnici, tak by většina matek využila tuhle příležitost mít doktora po ruce.

2 0
možnosti

rising_tiki

1. 6. 2012 15:10
Re: za pár hodin doma??? kde jste to slyšel?

ale ono to tak v některých porodnicích je..

1 0
možnosti

DADAnce

1. 6. 2012 14:07
Šmankote, čeho jsem se to dočkala!

Že snad budu v něčem souhlasit s někým z ODS... No jo, už je to tak.:-/

0 0
možnosti

kelner

1. 6. 2012 13:40
Fysiologický proces

Porod je pochopitelně fysiologický proces. Bylo by dobré porovnat úmrtnost v minulosti při porodech doma a dnes v porodnicích. Vzhledem k tomu, že nehodlám léčit svůj zápal plic zábaly a dávám přednost léčení antibiotiky, nevidím důvod vystavit svou ženu a nenarozené dítě většímu nebezpečí při porodu doma. Přiznávám, že výdělek porodních asistentek při domácích porodech mě nezajímá, preferuji zdraví a život nejbližších.

8 0
možnosti

jita

1. 6. 2012 13:30
Přečetla jsem část diskuze a mám také jeden příspěvek

Jde o mojí sestru- naštěstí to přežila. Když se rozhodovala kde rodit, nikdy by jí nenapadlo, že by mohla doma. A to má doma lékaře. Provrodička, vybrala si porodnici - kamarádky doporučily, měly vyzkoušené. Když začala rodit, po cca 6 hodinách, muž jí odvezl do porodnice - do té doby vše postupovalo v pohodě. V nemocnici měla PA, která byla zkušená vedla jí a sice se postup zpomalil, ale pořád to šlo. Udeřila 8. hodina ráno - změnila se směna. Přišla nová PA, nový lékař - PA sotva opustila brány školy a lékař no mladší než její muž, kdo ví jestli měl atestaci. Porod se zastavil - nezkušenost PA udělala své. Nebylo ani 12 hodin od začátku - nedokončená 1. fáze a přišlo rozhodnutí - je to pomalé, uděláme císařský řez. Monitor, vše bylo v pořádku, prvorodičkám porody trvají déle, ale rozhodnutí je rozhodnutí. Přesně 12 hodin pro začátku udělali císaře. 4. den sestru propustili domů - s horečkou 38°C. Personál o tom věděl a prý je to normální.

Sestra byla doma 2 dny a stav se zhoršoval

1 0
možnosti

Tramp_007

1. 6. 2012 13:39
Re: Přečetla jsem část diskuze a mám také jeden příspěvek

Jak nezkusenost PA zastavila porod?

0 0
možnosti

sestakp

1. 6. 2012 12:32
OK

Ano, ženy mohou rodit doma, ale...

S tímto názorem se dá souhlasit do doby, než se začnou řešit následky. V případě, že dojde ke komplikacím a následně fyzické, nebo psychické újmě, žena, která v době porodu myslela jen na sebe a své EGO jde za státem pro podporu (na péči, vozidlo atd), nebo dítě odloží do ústavu (čest výjimkám).

V současnosti je možné využít tzv. ambulantní porody, kdy v případě, že je vše fyziologické (podle paní autorky) matka odchází domů ze zdravotnického zařízení v řádu hodin, ale v případě komplikace je po ruce kvalifikovaný personál. Vše je o domluvě? Není tomu tak. Podle nedávného rozsudku nejen, že má žena právo rodit doma (ano má), ale zdravotnické zařízení ji musí zabezpečit kvalifikovanou porodní asisitentku a to i v případě, že ta s tím nesouhlasí. Otázka: Co se bude dít v případě komplikací a zdravotní újmy? Zhrzená matka se bude domáhat odškodnění na tom zdravotnickém zařízení.

PS. Kdyby má žena rodila doma, tak jsme stále bezdětní. Takhle máme 2 děti.

8 0
možnosti

PeTaX

1. 6. 2012 12:41
Re: OK

Jestliže s tím nesouhlasí, pak se jí stát vtírá do soukromí. (Což dělá rád.) Jestliže jste se rozhodli řešit to klinickou cestou, je to Vaše právo, nikoliv povinnost.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS