Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

20. 8. 2012 6:22
madam keca

Ziji v jine zemi a jako tata jsem byl u porodu nasich deti pred skoro 32 a 28 lety. Oba porody byly vedene lekarem, oba v porodnim oddeleni velke nemocnice. To nam nijak nebranilo v tzv. "bonding", prave naopak. Rodice dostanou prilezitost pomazlit se s detatkem okamzite po porodu a pak znova v dobe, kdy rodicky zustavaji pod dohledem sester z porodniho oddeleni, aby byla jistota, ze jsou stabilizovane, nez je prevezou na pokoj. Sestry k nam jen cas od casu nakoukly, prinesly nam caj a sendvice a nechaly nas v soukromi s nasim novorozenetem. Pak naseho mrnouska odnesly k ocisteni, zvazeni a zmereni a pozvaly me abych sel s nimi jestli se chci podivat na jeho koupani nebo ho pod jejich dohledem vykoupat. V obou pripadech jsem to byl ja, kdo dal nasim klukum jejich prvni koupel.

Predstirat, ze vedeni porodu lekarem brani v "prirozenych procesech" jako "bonding" je bud vylozena blbost zalozena na zakladnich neznalostech mluvciho, nebo naopak umyslna lez k oblbeni neznalych a naivek.

7 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

20. 8. 2012 5:12
Jediny duvod, proc se propaguji porody doma,

je....PRACHY. Stoji to mnohem min a co zamlcujete je, ze v zapadnim svete rodi doma jen zlomek zen. Riskovat to nechteji. Porodni asistentka by mela byt zodpovedna, kdo rodi doma, nemel by pak hazet zodpovednost na lekare, kdyz se neco pokazi a oni dojedou pozde do nemocnice. At uz je porodnice jakakoliv, neriskovala bych to nejcennejsi - zivot ditete, jenze porodni asistentky, ktere si chteji vydelat na zivobyti, zkresluji informace, delaji z porodu v porodnici nejaky krvavy horor. Neplette do toho pravici nebo levici, porody doma nejsou nijak bezpecnejsi, nemuzete vychazet ze studii zeme, kde je jine zdravotnictvi a jine pojisteni (nepovinne), staci se ale podivat na to, ze i nekde v rozvojove zemi ti, co maji vic penez, jdou do porodnice a v civilizovanych zemi rodi doma minimum zen. Proc asi? Stat jim prece nebrani... Bojujte za lepsi porodnice, ne za porodni baby a zpet do 19. stoleti..

8 0
možnosti
UT

Umučená tilapie

20. 8. 2012 5:16
Re: Jediny duvod, proc se propaguji porody doma,

R^

1 0
možnosti
UT

Umučená tilapie

20. 8. 2012 4:26
Vezměte své dítě a hrajte s ním ruskou ruletu.

Přiložte mu bubínkový revolver k jeho obličejíčku, s jedním nábojem v komoře, zatočte bubínkem a stiskněte spoušť. Přesně takové jsou domácí porody. Pokud je na vás ta metafora moc složitá, vysvětlím polopaticky. Vy krááááááávo nebeská!

7 0
možnosti
P

petr.n_22

20. 8. 2012 4:14
Trochu jinak

1) kdyby tu byli skutečně pravicové strany, nikdo Vám bránit nebude (jak je Vám vlastně bráněno ??)

2) Dělejte to podle svého, ale za případný problém nežalujte stát, že nezajistil...

3) Porod v nemocnici bych bral jak státem poskytovaný základ, veškeré náklady při libovolné variaci si laskavě neste soukromě.

- Pokud je mi známo, žádná represe ze strany státu Vám za porod doma, nebo třeba na nádraží nehrozí.

5 0
možnosti
AB

infado

20. 8. 2012 22:54
Re: Trochu jinak

Matce represe nehrozí, ale podle nové legislativy hrozí porodní asistence, která by ji doma službu poskytla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik