Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akwx222

21. 8. 2012 14:58
odpovědnost

Řeči jsou to krásné, ale přímo v rodině jsme měli případ, kdy naprosto zdravá mladá holka musela při porodu okamžitě na sál na císařský řez z důvodů porodních komplikací. Šlo tam o vteřiny a všichni kmitali jak diví. Narodil se zdravý chlapec bez jakýchkoli následků. Co by si chuděra počala doma s porodní asistentkou? Proč mají některé dámy pocit, že jim se to stát nemůže? Zpětně se některé věci nedají napravit!!!!!!!!!!!!!

4 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

21. 8. 2012 11:49
už jenom ta nejjednodušší úvaha

říká, že riziko porodu doma a nota bene bez lékaře prostě u jakékoli možné komplikace musí být vyšší než s lékaři ve vybavené nemocnici. Tohle nepochopí snad jenom naprostý troglodyt. Proč potom postupovat dobrovolně vyšší riziko, zůstává pro myslícího člověka záhadou.

4 0
možnosti
IX

IfčaX

21. 8. 2012 12:19
Re: už jenom ta nejjednodušší úvaha

No, dobře - ale kde vidíte tu hranici?

S autorkou nesouhlasím, za sebe bych do toho nešla - ale spousta protiargumentů mi přijde zbytečně přehnaných. V podstatě každá činnost bude rizikovější, když ji budu provádět bez přítomnosti lékaře. I při jídle může člověku "zaskočit" a když nebude nablízku pomoc, může se i udusit - když to dotáhnu ad absurdum.

0 0
možnosti
AB

infado

20. 8. 2012 23:25
Dotazy na diskutující, kteří nesouhlasí s autorkou blogu:

- Kde berete jistotu, že když porod váš (vaší partnerky) proběhl v pořádku a bez pochybení ze strany zdravotníků, děje se tak automaticky u všech? Kromě vyložených průšvihů, co se dostanou do novin, si na následky špatně vedeného porodu nebo další hospitalizace v porodnici stěžuje vysoké procento rodiček - jen nahlédněte do nějaké "mateřské" diskuze: zdravotní problémy u matky a dítěte, psychické následky, hrůza z dalšího porodu - to vše je bohužel velmi časté.

- Kdo hradí následnou péči vyplývající z pochybení ze strany lékařů? Proč neprotestujete? Jde to z pojištění nás všech!

- Jak je možné, že si téměř všechny doma rodící ženy péči asistentky chválí, znova ji volí a na další porod se těší?

Jestli vás problematika zajímá, zkuste si o ní něco přečíst - třeba Možnost volby od Štromerové, knihy Odenta, Leboyera a další. Když ne, roďte své děti pokud možno v pohodě a ve zdraví v porodnicích a nechte ostatní žít!

Ruleta je spoléhat se, že v porodnici natrefím na skutečného odborníka.

1 0
možnosti
MM

captain cook

21. 8. 2012 7:22
Re: Dotazy na diskutující, kteří nesouhlasí s autorkou blogu:

"Ruleta je spoléhat se, že v porodnici natrefím na skutečného odborníka." Zrejme sem pises sve dojmy z nejake hodne zaostale rozvojove zeme, kam jeste nedorazila moderni medicina.

Pokud ma lekar predepsane kvalifikace, praxi a splnuje pozadavky kladene na nej Ceskou lekarskou komorou, pacient ma jistotu, ze je v rukou prislusne vzdelaneho a vycviceneho odbornika. Cesko neni rozvojova africka zeme, kde se za doktora muze prohlasit kdejaky dzungli ostrileny felcar nebo baba bylinkarka a to mj. dokazuje jeho jedno z prednich svetovych mist ve statistikach minimalni perinatalni umrtnosti.

Spolehat, ze domaci porod se necekane nezvrhne a porodni asistentka nebude muset silet jak rychle se ji podari diagnozovat problem, jak dlouho potrva nez prijede sanita, jak dlouho potrva nez dovezou rodicku do nemocnice a jestli pri cele te akci nebude mozek ditete dele nez 3-4 minuty bez dostatecneho privodu kysliku... TO je skutecna ruleta, vasnosto - zahravat si se zdravim a zivoty potomka a rodicky!

3 0
možnosti
VS

Vlada_07

20. 8. 2012 14:15
A komplikace

a eventuální doživotní následky Vám zaplatíme my, nevzdělaní pitomci, že ano? Není náhodou lepší se riziku pokud možno vyhnout ? Já bych si to myslel, ale nevím, jestli myslím tak nějak správně stranicky..._)

2 0
možnosti
J

JanaVIRD

20. 8. 2012 12:43
děkuji

Ivano, díky tobě i manželovi za tento text. Naprosto s vámi souhlasím a podporuji. R^

3 0
možnosti
M

mandy12

20. 8. 2012 10:49
Je to blbost

Myslim,ze Cechy patri k zemim s nejmensi kojeneckou umrtnosti v Evrope, prave kvuli tomu, ze se deti rodi v nemocnicich, kde se jim okamzite dostane pomoci, pokud je treba. Ziji v Holandsku, kde se rodi doma. Je to uz tradice, vzdycky se to tak delalo a hlavne je to proste levne. Pokud chce zena rodit v nemocnici, tak si to musi sama zaplatit. Pojistovna to zaplati pouze pokud nastanou nejake komplikace. Posledni dobou ale zeny chteji rodit spis v nemocnici. Nejde jim o svoje pohodli, ale o zdravi sveho ditete. Kojenecka umrtnost je v Holandsku hodne vysoka. Duvodem jsou vysoky vek rodicek, zeny pristehovalcu, ktere nechodi na kontroly,ale hlavne porodni asistentky, ktere chteji dovest porod do konce samy a doktora zavolaji az v opravdu krajnim pripadu, a to uz je vetsinou pozde. Pokud je zena ochotna zit s pocitem viny, ze miminko zemrelo nebo ma postizeni jenom kvuli tomu, aby ona mela pohodli, tak at si rodi doma. Ovsem miminka se nikdo zeptat nemuze.

5 0
možnosti
AB

infado

20. 8. 2012 22:39
Re: Je to blbost

Velice se o tuto problematiku zajímám a prosím autora příspěvku, aby doložil své tvrzení, že za vysokou úmrtností holandských novorozenců může laxní přístup porodních asistentek, nějakým dokumentem. Byly již některé za svá pochybení žalovány a odsouzeny? Jistě byly tyto případy medializovány, takže se o tom i na internetu najde spousta informací, že? Jen já nějak nemůžu nic najít.

1 0
možnosti

dva mraky

20. 8. 2012 9:58
hle

Další variace na téma  vrazi v bílých pláštích(to mám od Stalina heč)

3 0
možnosti
PH

petrph

20. 8. 2012 9:26
ve skutečnosti toto všechno už dávno u nás funguje

1.Žena si samozřejmě může volit mezi porodem doma a v porodnici. Prostě porodí doma, nikdo jí do porodnice násilím tahat nebude, když to ani  nenahlásí 2. Samozřejmě si může k tomu porodu doma sjednat porodní asistentku,ani to jí nikdo nezakazuje. 3. I v ´té porodnici  porod probíhá "bez intervencí lékaře" , za asistence sestřiček, doktor skutečně  zasahuje skutečně jen "v případě ohrožení zdraví života dítěte nebo ženy". On by taky ani nic jiného nestihl, jestli má v několika pokojích třeba 10 maminek těsně před porodem, další na příjmu co starostliví tatínkové přivezli, třeba i 2 současně rodí, tak nemůže celou dobu stát u jedné a držet intervenci.

Ale právě to si asi zastánci "svobodné volby" představují, že u každého jednoho porodu (doma či v porodnici) bude stát lékař, nebude dělat vůbec nic, nebude dělat žádné intervence,ale bude neustále připraven zasáhnout ""v případě ohrožení zdraví života dítěte nebo ženy" a ponese za to zodpovědnost . ...Ale tak to prostě nejde

4 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

20. 8. 2012 12:42
Re: ve skutečnosti toto všechno už dávno u nás funguje

R^R^R^

0 0
možnosti
VS

Astaroth

20. 8. 2012 8:56
vedouci uloha ve spolecnosti patri lidu

A jeho revolucnimu predvoji, KSC.

Tak to bylo donedavna v ustave :-)R^

0 0
možnosti
R

roman37e

20. 8. 2012 6:56
Měla byste dostat pořádně na prdel.

Nejste nic jiného než rozmazlený fracek, který roupama vymejšlí kraviny. Rv Porodníci nejsou žádné zrůdy jak je tady popisujete. Navíc často porod řídí gynekoložky - rovněž matky, které vědí naprosto přesně co žena cítí. Co by rodičky před sto lety daly za to kdyby mohly rodit v porodnicích, navíc špičkově vybavených, kde je téměř 100% šance na přežití jak dítěte, tak matky.

8 0
možnosti
MM

captain cook

20. 8. 2012 8:31
Re: Měla byste dostat pořádně na prdel.

ale kdepak roupama.

Hledal bych za tim prachy... propagaci svych dosavadnich publikaci (viz informace o autorovi) a namet na vyrobu dalsi pochybne literatury za ucelem oblbeni budoucich matek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik