Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený autore, měl byste se omluvit té spoustě obětavých a fundovaných porodníků u nás i za hranicemi. Vždy se budou objevovat nečekané události a nešťastné příběhy, ale to nemění nic na tom, že naprostá, zdůrazňuji - naprostá většina porodníků dělá svou práci odborně, naplno a pro matku a dítě. A naše porodnictví (a nejen tento zdravotní obor) - je na velice dobré úrovni, milý autore.. měl byste i vy před všemi těmi lidmi smeknout. Mnozí jsou teď na sále a nepijí svou sobotní kávu a nepíší blogy.. vedou porody.. řeší závažné situace jak nejlépe dovedou, operují.. mezi nimi i má dcera, její děti jsou doma bez mámy, kterou uvidí až v pondělí.  A co děláte vy, hm?

0 0
možnosti

Odpusťte (pročetla jsem si Vaše předchozí blogy), ale že Vaší mamince komplikovaný porod a následné poporodní komplikace vzaly dceru (v roce 1967, počítám-li správně) a Vaší matce to následně "snížilo rodičovské kompetence" (což se neblaze projevilo na Vás), Vás přeci neopravňuje k tomu, abyste označovala veškeré zdravotnické postupy za násilí a perzekuce a Váš názor ohledně domácích porodů za jedině správný. Já například (po 3 porodech s odstupem 21 let) mohu zodpovědně říci, že rodit doma a riskovat život novorozence i můj, jen abych si dokázala svou vlastní kompetenci porodit přírodně, považuji za hrubě nezodpovědné. Naprosto souhlasím s péčí, jaká byla mne i mým dětem poskytnuta.

Více v mých blozích s touto tématikou.

4 1
možnosti
Foto

Když autorka nemůže souhlasit se systémem, když ji právě ten nesouhlas a obavy matek živí.

4 0
možnosti
Foto

Přeji každému, aby si mohl svobodně zvolit svůj způsob života.  Jak autorce, tak i jejím oponentům.  Jedním ze základních principů je poznání, že užitek kohokoliv z nás je záležitost subjektivní a může se projevit jen při svobodné směně.  Nelze tedy tvrdit, že nějaké násilně vynucené jednání je v zájmu toho, kdo se musí, proti své vůli, podrobit.

3 2
možnosti

Vy máte pořád tak krásně utopické vize...

Když paní rodí svobodně doma, přijdou komplikace a povolá se lékař, může tento svobodně odmítnout řešit komplikace na místě, kde nemá přístroje a personál? Její svoboda je pohodlí a klid domova, jeho zázemí a jistota pracoviště.

A teď co s tím, když něcí svoboda znemožňuje svobodu jiného?

1 1
možnosti

"Porod má transformační potenciál a násilí u porodu ničí přirozený zdroj energie svobody a zodpovědnosti, zvyšuje potenciál strachu." To mi připadá jako hodně špatný překlad z nějaké "enlightening" brožury. Jinak: roďte si kde chcete a jak chcete, ale na svou zodpovědnost až do konce.

5 0
možnosti
Foto

Stop hlásání blbostí... (smajlík mávající transparentem).EU[>-]

12 0
možnosti

Ach jo, lidi už neví, co by roupama... Místo co by byla vděčná, že u porodu neumřela, jako se to běžně dělo desetitisíce let před tím, vzteká se "moderní, emancipovaná" žena na doktory za to, že jí a jejímu dítěti zachránili život - ona si totiž princezna přála  rodit úplně bez komplikací a bezbolestně. Co na tom, že to Marfuša neumí, ona prostě chce a chce a CHCE. Rv

9 2
možnosti

A já bych chtěla aby mé dítě nechodilo do školky, ale bylo doma. No a aby mu zabezpečili svačinky, obědy a taky aby ho někdo vzal na vycházku. Proč by mu stát nemohl zabezpečit takovou péči když bude doma - no ne?!!:-P

3 0
možnosti

? Tak na to moje inteligence nestačí. A to jsem matka tří dětí, babička čtyř vnuček. Asi žiji někde jinde.

3 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2733x
https://ivanaantalova.wixsite.com/pivilka-ivka

Seznam rubrik